London Dry Gin har intet med den engelske hovedstad at gøre. Det er ene og alene en betegnelse for den produktionsmetode, der bruges ved denne type af gin. London Dry Gin produceres i dag i alle dele af verden, hvor en af de seneste klassikere, som er værd at nævne, er den danske gin, Anholt Gin.

Betegnelsen ”dry” kommer sig af, at London Dry Gin maksimalt må tilsættes 0,1 gram sukker pr. liter. Betegnelsen kendes også fra andre alkoholiske drikke, såsom vin, hvor ”dry” (tør) refererer til det lave sukkerindhold.

Udover kravet om sukkerindholdet, må der heller ikke tilsættes farve eller andet, udover vand. Vandet der tilføjes bruges til at reducere alkoholstyrken ved aftapning og wupti en dejlig klassisk gin er klar.

Det er ikke kun Anholt, som har skabt en skøn gin i denne kategori. Geranium Gin af danske Henrik Hammer og Hernö Gin er to andre der er værd at prøve. Udover danske og skandinaviske mesterværker tæller kategorien også tyske GINSTR, som har vundet adskillige priser for sin formidable smag i en gin & tonic.