Sloe Gin er en god gammel engelsk klassiker, som har historie og tradition helt tilbage til 1700-tallet. Sloe Gin, eller slåen gin i dansk tale, laves på slåenbær, og får tilsat masser af sukker hvorefter den blandes sammen med gin, hvor den får lov at ligge i “blød” indtil smagen og den røde flotte farve er helt perfekt.

Slåenbærerne plukkes ligeså snart den første nattefrost rammer. Lige netop frosten, får sødmen frem i bærerne og gør dem helt perfekte til sammenblandingen med sukkeret og gin.

Den søde smag kombineres typisk med marcinpan- og mandelnoter, som gør sloe gin ideel til eksempelvis vinteren og i særdeleshed julen. Sloe gin holder en meget lavere alkoholprocent end traditionel gin, typisk omkring de 30% (plus/minus) og nydes derfor også rent af mange. Senere er den også blevet brugt i drinks og kan også sagtens nyde med en tonic vand, som en Sloe Gin & Tonic.

Hos RIVO Gin, for eksempel, er der hvert år mulighed for at komme og hjælpe til med at plukke slåenbær i det smukke område omkring Comosøen i Norditalien. Så hvis ferien drager dig på de kanter i sidste halvdel af året, så tag endelig fat i Marco og familien og hør om mulighederne for at komme forbi.

Ligesom gin i de senere år har fået et stort opløft, så er slåen gin ingen undtagelse. Flere og flere destillerier prøver kræfter med en sloe gin, hvorfor udvalget stødt vokser sig større og større. Selvom de alle tilføjes slåen bær og sukker, så er der, ligesom i traditionel gin, stor forskel på smagen. Hvorom alting er, så er vi sikrer på, at der nok skal være en smag der passer til lige netop dig derude.